17 серпня 2022   09:39   477

Путін не відмовився від планів захопити всю Україну, хоч і мовчить про це

Росія, як і раніше, має на меті захопити більшу частину території України та змінити владу в Києві. Але тепер Кремль намагається спотворити свої справжні цілі.

Про це йдеться в доповіді американського Інституту вивчення війни (ISW).

Його співробітники аналізують виступ президента РФ Володимира Путіна на форумі "Армія-2022" 15 серпня. Описуючи цілі війни в Україні, Путін не згадав про територію за межами Донецької та Луганської областей. Він завершив свою промову твердженням, що "наші воїни разом із "бійцями Донбасу" з честю виконують свій обов'язок, борються за Росію, за мирне життя в "Донецькій та Луганській народних республіках", чітко виконують усі поставлені завдання, крок за кроком звільняють "землю Донбасу".

ISW зазначає, що ця заява різко контрастує з раніше сформульованими військовими цілями Росії щодо "денацифікації" та "демілітаризації" України. А також несумісна з діями Росії щодо "приєднання" окупованих частин Херсонської та Запорізької областей до РФ.

Російські сили починають наступальні операції навколо Бахмута, на південний захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька, а також вели безуспішні наступальні операції на півночі та північному заході Херсонщини, - додали в ISW.
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: