17 серпня 2022   09:53   469

ЗСУ ліквідували найкращего вертолітника ВКС РФ полковника Клещенка

Розвідники ЗСУ вилучили і передали на обмін тіло загиблого російського пілота вертоліта Ка-52 "Алігатор", який був збитий в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині ще у квітні.

Ним виявився найкращий вертолітник ВКС РФ полковник Василь Клещенко, - повідомляє 16 серпня 93-тя ОМБр Холодний Яр у Фейсбуці.

"У квітні 93-тя ОМБр Холодний Яр відзвітувала про збиття російського вертоліта Ка-52 "Алігатор". Він впав перед позиціями бригади в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині. Тоді, щоправда, бійці не змогли повноцінно вивчити місце падіння. Їм вдалося лише побіжно оглянути уламки вночі, а потім зробити кілька облетів за допомогою дрона. І от нарешті у червні група розвідників ГУР МО і журналіст Юрій Бутусов змогли потрапити на місце падіння гвинтокрила. І з'ясувати, що військовий нашої бригади солдат Іллюк Артур Григорович, який зробив вдалий постріл із ПЗРК "Ігла", ліквідув найкращого вертолітника ВКС РФ полковника Василя Клещенка", - йдеться у повідомленні.

Клещенко був заступником голови 344-го центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації країни-окупанта. В минулому році він на параді на честь дня перемоги у Москві летів за штурвалом вертольота Ка-52 "Алігатор" і вів парадний стрій.

"А тепер розвідники вилучили його тіло і передали на обмін", - розповіли у ОМБр.
Остров
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: