26 вересня 2022   09:19   1066

Псевдореферендуму в Маріуполі радіють тільки пенсіонери та маргінали - Андрющенко

Псевдореферендуму в Маріуполі радіють тільки пенсіонери та маргінали - Андрющенко
російська пропаганда створює картинку «радості» маріупольців від проведення псевдореферендуму, хоча насправді люди голосують під контролем озброєних загарбників.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Пропаганда другий день поспіль намагається нагодувати всіх (картинкою - ред.) «маріупольці радіють референдуму». Відео біля наметів для голосування з відповідним текстом. Але треба дивитись уважно і все стає на свої місця. Ось черговий скрін з «необережного» ракурсу пропагандистів. Люди зі зброєю як загонщики. А ще купа військових за спиною оператора. Така собі «об'єктивна думка» виходить», - написав Андрющенко.

Він додав, що є й ті, хто радіє діям загарбників, але таких меншість, - переважно «пенсіонери, що хочуть повернути собі юність в срср, але повертають руїну та геноцид», а також маргінали, які сподіваються, що нарешті «росія все дасть і не треба бути працювати».

20 вересня ватажки «л/днр» і колаборанти на захоплених росією територіях оголосили «референдуми» про приєднання до рф, призначивши їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф путін запевнив, що росія визнає результати «волевиявлення».

Дані соціологічного дослідження, проведеного у серпні компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів упевнені - їхні регіони мають бути невіддільною частиною України. Водночас вони заявили, що їхній добробут і безпека значно погіршилися з моменту захоплення.

Зокрема, майже 73% респондентів назвали абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, який проводитиме рф.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: