30 вересня 2022   18:12   356

Ядерні погрози рф є актом відчаю, оскільки вона програє війну – Кулеба

Заяви російського президента володмира путіна про застосування тактичної ядерної зброї проти України є актом відчаю, оскільки вона програє війну на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю France24 заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«росія поширює страх. росія намагається всіх паралізувати страхом. І ці російські натяки про можливе застосування тактичної ядерної зброї є актом відчаю, тому що вони програють війну на полі бою», - сказав міністр.

За його словами, потрібно серйозно ставитися до цих російських натяків, проте, також потрібно пам’ятати, що світ має стримувати росію.

«І я впевнений, що всі інші ядерні держави у світі будуть виступати проти використання ядерної зброї», - додав Кулеба.

Також в інтерв’ю Інтерфакс-Україна він зазначив, що росія намагається «приєднати» загарбані українські території, які не може контролювати.

«Перший наслідок для росії буде в тому, що вона просто подавиться цими новими шматками території, які намагається анексувати», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Кулеба зауважив, що на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку керівництво України домоглося того, що партнери "партнери готові не просто засудити якнайсуворіше можливе рішення путіна про анексію, а й посилити військову, фінансову підтримку України у відповідь".

За його словами, ніхто не визнаватиме цієї анексії, і не буде жодних стримувальних чинників для України з погляду ведення бойових дій з визволення цих територій: «Ніхто не хапатиме нас за руку й не говоритиме: «А тепер стійте, тепер туди не можна».

Міністр підкреслив, що Україна повністю змінила логіку партнерів, і тепер ніхто не намагатиметься "робити щось, щоб якось погладити, утихомирити, зупинити" лідера країни-агресора.

«У принципі, я абсолютно спокійний у плані очікуваної реакції світу на можливу анексію», - зауважив Кулеба.

Як повідомлялося, у ЦРУ США не бачать ознак підготовки ядерного арсеналу росії. Секретар РНБО Олексій Данілов висловив упевненість у тому, що в разі застосування рф ядерної зброї проти України відповідь світу буде миттєвою.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: