3 жовтня 2022   20:29   298

Гендиректор Запорізької АЕС перебуває на підконтрольній Україні території - Енергоатом

російські загарбники повернули генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Відомо, що окупанти "викинули" його на підконтрольну Україні територію ввечері 3 жовтня. Зараз Ігор Мурашов у безпеці та перебуває в Зовнішньому кризовому центрі ЗАЕС у м. Запоріжжя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звільнення Мурашова з російського полону відбулося завдяки широкому розголосу надзвичайної події та неабияким зусиллям з боку генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

Як повідомлялося, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі повідомив про звільнення з російського полону директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

У п'ятницю, 30 вересня, гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова затримали росіяни дорогою від станції до Енергодара. Його автівку зупинили, а його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку.

У відповідь на заклик до росії надати роз’яснення з приводу захоплення генерального директора ЗАЕС російська сторона повідомила МАГАТЕ, що його "тимчасово затримано".
Укрінформ
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: