24 листопада 2022   09:48   753

На Донеччині розпочинають свою роботу «Пункти незламності»

На Донеччині розпочинають свою роботу «Пункти незламності»
"Цілеспрямована терористична атака росії на об'єкти енергетичної інфраструктури країни призвели до відсутності електроенергії на значній частині території України, зокрема, на Донеччині.

Область повністю знеструмлена", - повідомив ввечері 23 листопада у Facebook голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. - Відповідно, розпочинають свою роботу "Пункти незламності" - спеціально визначені у кожному населеному пункті місця, обладнані генераторами, приладами для обігріву і зв'язку.

На Донеччині розпочинають свою роботу «Пункти незламності»

На даний час на Донеччині запрацювало 68 Пунктів незламності. Найближчим часом їх буде 156.

На Донеччині розпочинають свою роботу «Пункти незламності»

Перші такі пункти на Донеччині відкрив сьогодні під час робочої поїздки до деокупованих громад... Сьогоднішня атака росіян на енергетичну інфраструктуру України показала, що Пункти незламності - це дуже правильна і вчасна ініціатива.

Готуємося до найскладніших викликів - зараз електрики по всій країні працюють над відновленням електропостачання. Все буде добре!"

***

Ознайомитися з правилами роботи пунктів та дізнатися про їхнє місце розташування можна на спеціальному сайті.

Адреси найближчих до вас пунктів рекомендують записувати відразу на випадок, якщо зникне світло і мобільний зв'язок.

Що має бути у пункті незламності:

опалення;
вода;
світло;
мобільний зв'язок;
інтернет;
живлення для мобільних пристроїв;
місце для відпочинку;
все необхідно для мами і дитини;
аптечки.
Варто також пам’ятати комплектування та функціонування пунктів незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

На Донеччині розпочинають свою роботу «Пункти незламності»

Де шукати пункти незламності

Зазвичай пункти розташовують у школах, будівлях районних та обласних військових адміністрацій, органах місцевого самоврядування.

АЗС, супермаркети, відділення банків можуть надавати безкоштовне тепло та підзарядку пристроїв. Інші послуги можуть бути платними на розсуд власників.

Найближчий до вас пункт можна знайти на інтерактивній мапі.

Пункти, які розташовані на прифронтових територіях, а саме у Херсонській, Запорізький, Донецькій та Харківській областях, на мапі не позначені з міркувань безпеки. Їхні адреси можна дізнатися в органах місцевої влади.

Час перебування у пункті необмежений. Однак варто пам’ятати про те, що іншим людям також потрібно зігрітися і зарядити пристрої, - повідомляє "Українська правда - Життя".

Зазначимо, що на наведеній інтерактивній карті на території Донецької області "Пункти незламності" поки що відсутні. Не виключено, що це може бути зроблено через міркування безпеки.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: