28 листопада 2022   13:46   482

Команда юних важкоатлетів Донецької області виграла чемпіонат України на Закарпатті

Команда юних важкоатлетів Донецької області виграла чемпіонат України на Закарпатті
З 15 по 19 листопада в місті Свалява Закарпатської області відбулися змагання національного рівня з важкої атлетики – чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 17 років і Всеукраїнський турнір на підтримку Збройних Сил України.

Важкоатлети Донеччини – учні Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та представники Школи вищої спортивної майстерності регіону – гідно виступили на чемпіонаті, здобувши кубок за 1 місце в командному заліку серед юнаків, повідомили в Управлінні фізкультури та спорту ДонОДА.

За сумою двоборства, що складається за підсумками виступів у двох вправах – ривку та поштовху, спортсмени регіону мають 7 нагород чемпіонату України. Загалом, рахуючи і «малі» медалі за окремі вправи, в активі Донецької області 21 нагорода.

Данило Чиняков (Бахмут/Білозерське) тріумфував у ваговій категорії до 89 кг, встановивши два рекорди України – у вправі поштовх (165 кг) і сумі двоборства (300 кг). При цьому і у вправі ривок він здобув «золото» (135 кг).

Чемпіоном України у ваговій категорії до 96 кг став Андрій Боровський (Білозерське/Бахмут), показавши кращі результати у ривку (130 кг), поштовху (166 кг) і двоборстві (296 кг).
«Срібло» серед юнаків у ваговій категорії понад 102 кг до скарбнички додав Владислав Голованов (Білозерське/Бахмут), посівши другі сходинки в сумі двоборства (268 кг), ривку (117 кг) та першу сходинку в поштовху (151 кг).

«Бронзу» вибороли: у ваговій категорії до 81 кг із сумою двоборства 263 кг – Гліб Березін із Авдіївки, який представляє Білозерське; у ваговій категорії до 102 кг із сумою двоборства 248 кг – Даніїл Красюк із Дружківки. Березін зафіксував штангу вагою 118 кг у ривку та 145 кг у поштовху, Красюк – 113 кг у ривку і 135 кг у поштовху.

Серед дівчат до 17 років на чемпіонаті України відзначилися дві важкоатлетки Донецької області. Срібною призеркою у ваговій категорії до 64 кг з результатом двоборства 116 кг стала Олеся Савинська (Бахмут/Краматорськ), показавши другі результати в ривку (53 кг) і поштовху (63 кг). Бронзову медаль у ваговій категорії понад 81 кг здобула Віолета Насонова (Бахмут) – треті сходинки у ривку (48 кг) і поштовху (60 кг) дозволили зібрати суму двоборства 108 кг.

За підсумками Всеукраїнського турніру з важкої атлетики на підтримку Збройних Сил України нагороди вибороли три спортсмени Донецької області. У ваговій категорії понад 96 кг переможцем став Святослав Ангелов (Бахмут), срібним призером у категорії до 73 кг – Олександр Когут (Бахмут), бронзовою призеркою в категорії до 45 кг – Олександра Шиляєва (Білозерське).

Тренерами важкоатлетів Донеччини є Ігор Обухов (старший), Ігор Обухов (молодший), Володимир Жога, Денис Задрановський, Єлизавета Олійник, Олег Санніков, Віктор Романчук, Віктор Кузнецов.
Східний Проект
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: