1 грудня 2022   18:13   355

На богослужінні в Лаврі прославляли "русскій мір": священику повідомлено про підозру – СБУ

На богослужінні в Лаврі прославляли "русскій мір": священику повідомлено про підозру – СБУ
СБУ повідомила про підозру священику з Києво-Печерської Лаври, на богослужінні якого прославляли "русскій мір".

Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 1 грудня.

"Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли "русскій мір", – сказано в повідомленні. – У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями".

Уточнюється, що вказані особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Підкреслюється, що одразу після вказаного інциденту у Києво-Печерській Лаврі очільник СБУ Василь Малюк заявив, що це не залишиться без належної реакції спецслужби.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на "пробудження матушкі-русі", мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", – заявив Малюк.
Остров
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: