2 грудня 2022   15:53   568

Автономна настільна плита – приготування їжі за будь-яких умов

Автономна настільна плита – приготування їжі за будь-яких умов
Настільні плити - одна з найбільш популярних категорій побутової техніки.

На відміну від класичної печі, що окремо стоїть, або вбудованої варильної панелі, таке рішення має ряд переваг. Завдяки компактним розмірам, малій вазі та мобільності, така плитка стане незамінним рішенням для дачі, маленької кухні, орендованої квартири і навіть на відпочинку в кемпінгу.

У нашому інтернет-магазині представлені автономні настільні плити від відомих вітчизняних та зарубіжних виробників за найкращими цінами з доставкою в будь-який регіон України.

Вибираємо настільну плиту правильно: на що потрібно звернути увагу

Настільні плитки можна розділити на дві великі категорії по типу джерела живлення – газові та електричні. Моделі з першої категорії не набули широкого поширення у населення, тому що для них потрібно постійно купувати балони з пропан-бутановою сумішшю, та й їх експлуатація потребує підвищеної уваги i обережності. Такі плити більше використовуються на об'єктах, де тимчасово немає електрики (наприклад, на будмайданчиках для приготування їжі робітникам) або під час туристичних походів (для цього випускаються спеціальні компактні пальники). Настільні електроплити отримали набагато більшу популярність і поширеність завдяки доступній ціні, простоті використання та безпецi.

При виборі плитки необхідно звертати увагу на такі особливості:

• кількість зон нагріву;
• матеріал варильної поверхні;
• тип нагрівача;
• спосіб керування.

Компактні плитки випускають із однією або двома електроконфорками. У першому випадку прилад споживатиме менше електрики і буде максимально компактним, а в другому більш функціональним.

У якостi матеріалу для варильної поверхні використовується емальована сталь, нержавіюча сталь і склокераміка. Кожен з них має свої особливості та переваги, які необхідно знати заздалегідь. Емальована сталь коштує недорого, може бути різних кольорів, та легко очищається від забруднень, але вона може сколюватися при ударах. Нержавіюча сталь - найбільш зносостійкий матеріал, який має стильний і сучасний зовнішній вигляд, але така поверхня дуже марка, а також на ній видно не тільки відбитки пальців, але і дрібні подряпини або потертості. Склокераміка виглядає ефектно і дорого, вона гладка і ідеально рівна, що полегшує догляд за нею. Недолік – може розбитися, якщо на неї впаде щось важке.

Виділяють три типи нагрівачів – ТЕН, стрічковий (High-Light) та індукційні котушки. ТЕНи ставлять у бюджетні моделі, вони відрізняються доступною ціною та простотою заміни. Стрічкові нагрівачі служать довше і швидше виходять на режим, а індукційні котушки вважаються найбільш економічними, але вони працюють тільки з посудом, що магнітиться (нержавіюча сталь і чавун).

За способом управління розрізняють механічний та електронний варіант. У першому випадку потужність нагріву регулюється плавно або ступінчасто за допомогою поворотного перемикача. Другий варіант – це сенсорна панель з індикаторами нагрівання та потужності. Така система є лише у склокерамічних плитах.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: