8 грудня 2022   09:41   205

Армія РФ модифікувала іранські дрони для зими

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у черговому зведенні звертає увагу на перше за останні три тижні застосування в Україні дронів іранського виробництва "Шахед".

Українські військові заявили, що армія РФ знову використала їх у ніч на середу для ударів по кількох містах, зокрема Дніпру, Київській області, Полтавській, Житомирській та Запорізькій областях.

"Російські сили, ймовірно, модифікували дрони для застосування в умовах холоднішої погоди і, швидше за все, найближчими тижнями все частіше їх використовуватимуть для ударів по українській критичній інфраструктурі", - пишуть у зв'язку з цим експерти ISW.

Раніше українські військові припускали, що росії довелося призупинити використання дронів іранського виробництва, оскільки вони не придатні для використання в холодну погоду. Тепер, напевно, армії РФ вдалося вирішити цю проблему.

"ISW раніше повідомляв, що російським військовим доводиться все більше покладатися на вироблені в Ірані системи через виснаження арсеналу російської високоточної зброї", - пишуть експерти американського інституту.
Остров
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: