1 лютого 2023   09:20   708

Вибухотехніки знищили на полігоні одночасно 200 «Градів», якими росія обстрілювала Донеччину

Вибухотехніки знищили на полігоні одночасно 200 «Градів», якими росія обстрілювала Донеччину
Начальник відділу вибухотехнічної служби поліції Донеччини Сергій Нестеров зазначив, що в 2022 році він та його колеги здійснили понад 1400 виїздів – найбільше за всі роки війни.

Більшість із них – на обстеження місць «прильотів», а також розмінування деокупованих територій, - повідомляє Нацполіція.

Поліцейські стикнулися з більш потужними боєприпасами, з якими раніше на практиці справи не мали: авіаційні бомби, ракети повітряного та наземного базування.

З досвіду вибухотехніків, найчастіше для обстрілів Донеччини росія використовувала ракети С-300 – таких було виявлено 167. На другому місці за частотою використання - ракети Х-59, ними завдано 51 удар.

«Наше завдання - ідентифікувати боєприпас, яким було нанесено удар по школі, житловому будинку або будь-якому іншому об’єкту інфраструктури. Коли все обрушується, то нам в цій величезній купі сміття потрібно знайти осколки, фрагменти зброї, яку використав ворог. Це доказ російського воєнного злочину», - наголосив Сергій Нестеров.

Ризикуючи життям, вибухотехніки зібрали та знешкодили майже 3500 боєприпасів. Ті, які знаходяться у вкрай небезпечному стані, ліквідують в умовах полігону. Щодня поліція вилучає велику кількість ворожої зброї, тому контрольовані підриви здійснюють 2-3 рази на тиждень.

«З початку війни обсяг одноразового знищення виявлених небезпечних боєприпасів виріс у сотні разів. Як приклад, сьогодні ми знищили одразу 200 ракет РЗСВ «Град». Захід відбувся спільно з інженерно-саперним полком 16 батальйону ЗСУ, за що їм велика вдячність, бо масштаб робіт дійсно колосальний», - повідомив керівник вибухотехнічної служби ГУНП в Донецькій області.
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: