1 лютого 2023   15:43   247

В України немає іншого виходу, ніж повністю звільнити свою територію - посол

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв, коментуючи побоювання, що спроба повернути Крим може призвести до небезпечної ескалації, заявив, що в України немає іншого виходу, ніж повністю звільнити свої території, включно з півостровом.

Про це повідомляє УНН з посиланням на інтерв'ю дипломата для DW.

Деталі

Макеєв заявив, що Україні важливе не лише відновлення суверенітету згідно з міжнародно визнаними кордонами, а й звільнити українців на окупованих територіях. Він додав, що про звірства російських загарбників можна дізнатися лише після звільнення територій, тому "важливо зупинити російську агресію і витіснити росіян з усіх окупованих територій, в тому числі з Криму".

Дипломат наголосив, що Україні та міжнародним партнерам не потрібно "перейматися" тим, що важливо для російського диктатора володимира путіна чи для росіян і кремля. Макеєв нагадав, що росія вчинила акт агресії ще у 2014 році, і тоді світ "намагався вплинути" на президента рф за допомогою санкцій, обмеження його міжнародної діяльності, ізоляції країни-агресора.

"Але це не спрацювало, і путін пішов далі та розпочав широкомасштабну війну в Європі у 21-му столітті. Отже, в наших інтересах і в інтересах усіх наших міжнародних партнерів зупинити цю агресивну війну з боку росії та допомогти Україні виграти цю війну", - зауважив він.

За його словами, українська влада розуміє занепокоєння з боку партнерів та веде поглиблений діалог і переговори з ними щодо планування та пояснення наступних кроків.

Цитата

"Ми маємо повну підтримку всіх міжнародних партнерів, і всі знають, що саме Україна визначає, коли має закінчитися ця війна. І у мого президента, у Збройних сил України та у народу України немає іншого виходу, ніж повністю звільнити українську територію та витіснити російські сили назад до росії з півдня і сходу України та з Криму", - підсумував він.

Нагадаємо

Колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес заявив, що новий етап війни може перенести боротьбу на територію, життєво важливу для російського військового потенціалу в Україні та яку цінує російський президент володимир путін — Крим.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: