4 лютого 2023   11:48   819

У Бахмуті загинув американський волонтер

У Бахмуті загинув американський волонтер
У Бахмуті на Донеччині загинув американський волонтер Піт Рід під час надання допомоги цивільним, повідомляє міжнародна медична неурядова організація Global Response Medicine в Instagram, передає УНН.

Цитата

«Вчора в українському Бахмуті був убитий засновник GRM Піт Рід. Піт був основою GRM, обіймаючи посаду президента правління протягом 4 років. У січні Піт пішов із GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors у їхній місії в Україні, і був убитий під час надання допомоги. Це яскраве нагадування про небезпеку, з якою стикаються рятувальники та гуманітарні працівники в зонах конфлікту, коли вони обслуговують громадян, які потрапили під перехресний вогонь», - ідеться в дописі.

Зазначається, що Піту було лише 33 роки.

«Він прожив усе життя, служачи іншим, спочатку як морський піхотинець США, а потім - у гуманітарній допомозі», - зазначається в дописі.

CNN повідомляє, що Рід також був зазначений як регіональний директор по Україні на веб-сайті Global Outreach Doctors.

Представник Держдепартаменту США підтвердив "недавню смерть громадянина США в Україні", коли його попросили прокоментувати.

"Ми на зв'язку з сім'єю і надаємо всю можливу консульську допомогу ", - сказав представник Держдепартаменту.

Доповнення

У жовтні 2022 року ветеран американської армії та колишній піхотинець з Айдахо Дейн Партрідж загинув, захищаючи Україну під Сєвєродонецьком.

У липні четверо іноземців загинули внаслідок танкової атаки окупантів на сході України.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: