5 лютого 2023   10:30   1214

Евакуація людей із небезпечних регіонів і надалі відбуватиметься планово - Верещук

Евакуація людей із небезпечних регіонів і надалі відбуватиметься планово - Верещук
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає, що евакуація людей із небезпечних регіонів і надалі відбуватиметься планово, проблем не буде.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Я не думаю, що буде величезна хвиля переселенців. Уже лютий, і люди їдуть планово. Ми бачимо Донецьку область, ми бачимо Херсонську, Харківську, Запорізьку області. Ми говоримо саме про ті області, де може бути найбільший ризик того, що люди будуть евакуйовуватися масово», - сказала Верещук.

За її словами, з прифронтових регіонів продовжують курсувати евакуаційні потяги, якими безплатно можна дістатися до центральних і західних областей України. Люди записуються на них та виїжджають.

«Я не думаю, що буде велике переміщення, але навіть якщо буде, то ми контролюємо ситуацію, і вона буде опанована», - додала віцепрем'єрка.

Вона зазначила, що в Європі також не побачили такої величезної хвилі біженців, яку чекали та яку готувалися прийняти цієї зими.

Як повідомлялося, раніше Верещук зазначала, що Україну чекають важкі місяці 2023 року. Мільйони внутрішніх переселенців, що шукають прихистку по країні, є великим викликом для влади.

Уряд має план, як допомогти їм розвиватися, налагоджувати життя, інтегруватись у громади, що їх прийняли. В реалізації цього плану Україна розраховує на підтримку з боку міжнародних партнерів.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: