7 лютого 2023   13:24   1363

Голова ОВА про ситуацію в Бахмуті: Не виключаємо будь-які сценарії

Голова ОВА про ситуацію в Бахмуті: Не виключаємо будь-які сценарії
Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко не виключає захоплення Бахмута росіянами, але скептичний до їхніх планів окупувати всю Донецьку область.

Джерело: Павло Кириленко в інтерв’ю "Радіо Свобода"

Пряма мова: "Не виключаємо ми будь-які сценарії. Але діємо виключно по вертикалі. Всі військові перебувають на рубежах захисту. І вживаються всі максимальні заходи, щоб цього не відбулося…

Для ЗСУ, для військового командування захист рідної землі, територій, суверенітету держави, – безумовно, є найвищим пріоритетом, але при цьому ми розуміємо, що життя та здоров’я наших захисників є одним з основних пріоритетів. Тому, вибачте, використовувати захисників, як гарматне м’ясо, ніхто не буде.

Наразі Бахмут тримається. Ми робимо все можливе, щоб якомога більше знищити ворога, щоб його наступальний пил був загашений".

Деталі: Щодо намірів Росії захопити до березня Донецьку область, то Кириленко зауважив, що не варто "недооцінювати ворога", "але ми повинні також керуватися фактами і розуміти реалії сьогодення".

"Ворог намагався вийти на кордон Луганської області у травні місяці і максимум до липня (2022 року – ред.) захопити всю Донецьку область. Бахмут захопити у крайні терміни (і після цього вони вже були доволі розмиті) – це вересень 2022 року. Це я навів факти", – сказав голова Донецької ОВА.
Українська правда
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: