3 березня 2023   09:24   1638

Олександр Гончаренко пояснив, чому у будівлі виконкому у Краматорську зараз ніхто не працює

Олександр Гончаренко пояснив, чому у будівлі виконкому у Краматорську зараз ніхто не працює
Проросійські пабліки у соцмережах розганяють "зраду" про те, що з Краматорська начебто евакуювалося керівництво міста, а "доказом" цього виставляють відео, на якому чоловік розповідає, що будівля виконкому зачинена і там нікого немає.

Насправді керівництво міста нікуди не виїжджало і залишається у Краматорську, але у будівлі виконкому воно дійсно більше не працює.

"Всі знають, що влада працює, всі нас бачать, я особисто кожен тиждень відвідую місця видачі гуманітарної допомоги, всі мешканці це бачать. Може ця одна людина не розуміє, чому зачинений виконком, а відповідь дуже проста: у 180 метрах від виконкому влучила ракета "Торнадо-С", - розповів керівник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко в інтерв'ю Kramatorsk Post (ми зустрілися з очільником міста у Краматорську, але де саме - повідомляти не будемо з міркувань безпеки).

15 липня минулого року росіяни запустили ракету "Торнадо-С" по центру Краматорська - снаряд впав посеред площі Миру і за кількадесят секунд після того вибухнув. Тепер у цьому місці вирва.

Олександр Гончаренко пояснив, чому у будівлі виконкому у Краматорську зараз ніхто не працює
На місці обстрілу площі Миру тепер вирва. Фото - Олексій Ладика/Kramatorsk Post

Олександр Гончаренко впевнений, що метою атаки була будівля виконкому.

"Це була перша ракета, яка мала кумулятивний заряд для пропалювання стель і потім із затримкою 30 секунд, якщо не помиляюсь, вона мала розірватися всередині будівлі. Ви бачили [відео]: горіння з затримкою, потім вибух, який побив скло у будинках поруч та у палаці культури НКМЗ.

Час, коли вони влучили, це було 20:15, зазвичай ми працювали до 20-ї. "Торнадо" була випущена з напрямку Горлівки - це потім фахівці встановили, коли знайшли двигун ракети. Це південно-східний напрямок. В той день нам пощастило, що вітер мав той самий напрямок і ракета перелетіла будівлю виконкому на 180 метрів. Тобто, та ракета мала влучити у виконком, у цьому сумнівів немає", - каже очільник міста.

За його словами, наступного дня після обстрілу було вирішено, що у виконкомі працювати більше ніхто не буде, і керівництво міста та посадовці адміністрації переїхали в інше місце.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.