12 березня 2023   10:02   298

Кулеба закликав Німеччину прискорити постачання боєприпасів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину оперативно розширити постачання Києву артилерійських боєприпасів, нестачу яких він назвав проблемою номер один у боротьбі з російськими окупантами.

Про це Кулеба сказав в інтев’ю газеті Bild am Sonntag.

За словами Кулеби, минулого місяця під час Мюнхенської безпекової конференції німецькі виробники зброї сказали йому, що готові налагодити поставки, але чекають підписання контрактів урядом. "Отже, проблема в уряді", - каже міністр.

Він дав зрозуміти, що не очікує постачання західних винищувачів у найближчому майбутньому: "Тому ми зазначаємо, що навчання українських пілотів на західних винищувачах має розпочатися вже зараз, щоб, коли буде ухвалене рішення про надання літаків, ми не гаяли часу".

На думку глави українського МЗС, якби Німеччина навчала українських пілотів, це було б "чітким сигналом її політичної зацікавленості".

За словами Кулеби, Україна продовжить, попри значні втрати, рішуче обороняти Бахмут. Міністр пояснює це захистом інших міст регіону: "Якщо відступити від Бахмута, що це змінить? Росія візьме Бахмут і продовжить наступ на Часів Яр, тож кожне наступне місто за Бахмутом може спіткати та ж доля, що й Бахмут". Але чим довше триває захист Бахмута, то більша ймовірність того, що вона не спіткає й інші міста, заявив Дмитро Кулеба німецькій газеті.
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: