16 березня 2023   09:01   287

7 головних помилок при організації освітлення у будинку

В інтер'єрі та благоустрої приміщень важлива кожна деталь.

Освітлення не виняток, адже воно може підкреслити достоїнства, приховати недоліки або ж навпаки. У ряді випадків воно доповнює картину, а в деяких моментах може стати центральним елементом. Правильний вибір і розміщення джерел світла - запорука комфорту і здоров'я.

7 головних помилок при організації освітлення в будинку

При виборі і монтажі освітлювальних приладів помилок може бути безліч, адже кожна ситуація індивідуальна. Але в той же час є найбільш поширені помилки. Нижче мова піде саме про них.

Одна кімната - одне джерело

Часто власники приміщень по-старому використовують тільки люстру. У таких випадках центр кімнати максимально підсвічений, в той час як в кутах таяться тіні. Читати при такому освітленні або займатися іншими справами, сидячи на дивані або в кріслі, не комфортно. А пошуки речей на дальній полиці в шафі можуть перетворитися в квест. Вирішити проблему допоможе функціональне освітлення:

• Світильники направленного світла https://svetolux.com.ua/ua/spoty.html (споти) допоможуть підкреслити особливості планування та візуально виділити будь яку зону.

• Торшери-створять затишок в зоні відпочинку.

• Точкове підсвічування біля шаф-дасть можливість легко знайти необхідне.

• Бра біля ліжка-дозволить насолоджуватися книгою перед сном.

Неправильне розміщення

Навіть найкрасивіший, функціональний, багатообіцяючий освітлювальний прилад, розташований не в тому місці, може зіпсувати все. Так, лампа в центрі кухонного стелі може виявитися за спиною і створювати тінь на робочій поверхні. А точкове освітлення на стелі у ванній не забезпечувати достатню підсвічування під час процедур, виконуваних перед дзеркалом.

Розмір не підходить приміщенню

Співвідношення площі кімнати і розміру світильника дуже важливі. Прилад не повинен загубитися в загальній композиції.

Невірний вибір висоти

Занадто високо підвішена люстра може не виконати своїх функцій, навіть при лампах великої потужності буде залишатися відчуття темряви. А низько підвішений елемент може заважати, значно змінювати габарити приміщення. Зміни висоти, на якій розташований світильник, дозволяє управляти враженням від розмірів кімнати.

Неправильний вибір матеріалів і колірної гами

Всі деталі інтер'єру повинні бути в одному стилі, єдиної спрямованості. Пам'ятайте, що кількість акцентів має бути обмежена.

Відсутність димерів

Від яскравості світла залежить настрій людей, враження від інтер'єру і його деталей, а також багато іншого. Ідеальним варіантом може стати можливість регулювання ступеня освітлення. Досягти це можна за допомогою освітлювальних елементів з димерами. Знайти широкий асортимент таких можна в каталозі.

Вибір ламп не того типу і потужності

Економити потрібно розумно. Для збереження враження від інтер'єру та економії електроенергії використовуйте лампи на світлодіодах і Led.

Перш ніж приступати до монтажу, необхідно ретельно продумати місце розташування і призначення, тоді ви моделюєте результат і знайдете краще рішення. Широкий вибір світильників дозволяє максимально точно втілити задуми і насолоджуватися результатом. Не втрачайте час і втілюйте свої мрії про затишне житло.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: