17 березня 2023   17:15   1336

Уряд допомагає бюджетам Донеччині: Краматорськ грошей не отримав

Уряд допомагає бюджетам Донеччині: Краматорськ грошей не отримав
У березні Уряд затвердив перший етап розподілу додаткової дотації обсягом 10,2 млрд гривень для 853 бюджетів територіальних громад та 17 обласних бюджетів.

Серед них 36 територіальних громад Донеччини. Вони отримають 2 мільярди гривень для покриття втрат місцевих бюджетів та додаткових витрат на ВПО. Про це повідомляє фейсбук сторінка Донецького регіонального відділення Асоціації міст України.

Краматорськ у число дотаційних міст не потрапив. Це при тому, що промисловість і бізнес у місті не працюють через війну, а мер міста Олександр Гончаренко називає бюджет 2023 року бюджетом виживання.

Наразі Уряд не оприлюднив критерії, за якими обирає громади для надання дотацій. У Донецькому регіональному відділенні Асоціації міст України нам також не змогли прокоментувати, чому Краматорськ не потрапив до списку, але додали, що надалі можливі зміни.

У Донецькій області найбільшу суму отримає бюджет Маріупольської громади - майже 1,5 млрд грн. Також помітні суми отримають Лиманська - понад 113 мільйонів гривень, Вугледарська - понад 93 мільйони, Волноваська - 65 млн.

З громад Краматорського району до списку крім Лиманської увійшли також Миколаївська, Костянтинівська, Новодонецька та декілька інших.

З повним переліком дотаційний громад можна ознайомитися за посиланням.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: