18 березня 2023   10:43   568

Надсилали військовослужбовцю ЗС РФ координати шахт, залізничних станцій та лікарні – підозрюються двоє мешканців Новогродівки

Надсилали військовослужбовцю ЗС РФ координати шахт, залізничних станцій та лікарні – підозрюються двоє мешканців Новогродівки
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, упродовж лютого 2023 року двоє місцевих мешканців через месенджер «Telegram» надсилали військовослужбовцю збройних сил РФ дані про переміщення та місця дислокації українських захисників на території м. Новогродівки. Зокрема, у текстових повідомленнях містились координати шахт, залізничних станцій та лікарні.

Крім того, жінка за своє сприяння отримувала від представника держави-агресора грошову винагороду.
Наразі обом прихильникам «руського миру» обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: