22 березня 2023   15:49   224

Ігнат анонсував серйозні рішення для ТГ-каналів, які в реальному часі фіксують рух дронів і ракет

Повітряні сили вкотре попереджають про відповідальність адміністрації телеграм-каналів, які виставляють скриншоти і повідомляють у реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

«Виставляти скриншоти і повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів – заборонено», - сказав Ігнат.

За його словами, телеграм-канали, яка інформують про конкретний рух ракет та «шахедів», потребують особливого контролю. «Йдеться не про офіційні ТГ-канали керівників, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, "шахедів". Найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі телеграм-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, і як вони їх отримують - це ще окрема розмова. На скриншотах вказується час і місце перебування дронів або їхнє зникнення з радарів», - зазначив речник.

Він застеріг адміністраторів таких тг-каналів, що інформування ворога є злочином, і тому будуть вживатися певні заходи.

Ігнат наголосив, що таку інформацію росія враховує при плануванні наступних ракетних атак.

Як повідомлялось, уночі 22 березня у м. Ржищеві Київської області внаслідок ворожої атаки частково зруйновано четвертий та п'ятий поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. О 06:50 пожежі ліквідовано на площі 330 кв.м.
Укрінформ
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: