24 березня 2023   08:45   218

У Пентагоні закликали готуватися до можливої конфронтації з Китаєм

Під час слухань у четвер в Комітеті з питань асигнувань Палати представників США, Пентагон закликав Конгрес затвердити проєкт оборонного бюджету на 842 мільярди доларів, який передбачає збільшення сил у Азії та інших регіонах.

Про це повідомляє AP.

"Це бюджет, який ґрунтується на стратегії, він зумовлений серйозністю нашого стратегічного протистояння з Китайською Народною Республікою", — зазначив Остін.

Водночас очільник Пентагону вказав на розширення нових бойових технологій у світі, в тому числі гіперзвукової зброї. За його словами, проєкт нового бюджету передбачає понад $9 мільярдів на нарощування військового потенціалу в Тихому океані, а також для захисту союзників. Це на 40% більше, ніж має нинішній оборонний бюджет США.

Міністр оборони США виступив із заявою на тлі візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Москви, який посилив занепокоєння щодо потенційної підтримки РФ з боку Китаю, а також збільшення загрози для країн Заходу.

Водночас голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі наголосив, що дії Китаю "спрямовують його на шлях конфронтації та потенційного конфлікту з його сусідами і, можливо, зі Сполученими Штатами". Він підкреслив, що стримування та підготовка до війни є "надзвичайно дорогим" задоволенням, втім не таким дорогим, як ведення війни.

Тож проєкт нового бюджету, за словами Міллі, запобігає війні та готує США до її ведення, якщо в цьому виникне необхідність.
ZN.UA
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: