24 березня 2023   09:31   537

З Вугледара та Часів Яру евакуювали всіх дітей, з Авдіївки — ні

З Вугледара та Часів Яру евакуювали всіх дітей, з Авдіївки — ні
З Вугледару, Великої Новосілки та Часів Яру Донецької області евакуювали всіх дітей.

Про це повідомила Національна поліція України.

Водночас у прифронтовій Авдіївці, яка регулярно обстрілюється російськими військами, залишаються шестеро дітей, батьки яких відмовляються виїжджати. У Сіверську таких дітей — 18.

Як розповів керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, у місті сьогодні проживає близько 2 тисяч осіб.

За його словами, російські окупанти постійно обстрілюють 10-12 км дороги до Авдіївки, а також дорогу в самому місті, але влада знаходить шляхи та способи евакуювати людей. Він додав, що відмова дорослих від евакуації залишається проблемою для місцевої влади.

«Це безвідповідальність батьків, які ховають своїх дітей. Ми їх знаходимо, завтра готуємо на евакуацію, а за ніч вони змінюють локації і знову ховаються. Більш-менш простіше у центральній частині міста, де є багатоповерхівки. Їх близько 150, але їх (дітей — ред.) там простіше знайти. А коли вони тікають у стару частину міста, це кілька тисяч приватних дворів. Все не обійдеш», — сказав Віталій Барабаш в ефірі єдиного телемарафону.

Також керівник ВДА розповів про випадок, коли місцевий підліток сам втік із дому на евакуацію.

«Півдня бігав містом шукав волонтерів, які його вивезуть. Нікого не знайшов, зайшов додому, переодягся і пішки пішов із міста. Хлопець йшов пішки в нікуди. Слава богу, хлопця підібрали, привезли», — розповів Барабаш.

Правоохоронці нагадують гарячі лінії евакуаційних груп поліції Білий Ангел: Авдіївський напрямок — 066 56 19 102; Бахмутський напрямок — 066-56-15-102; Великоновосілківський напрямок — 066-56-11-102; Лиманський напрямок — 066-56-16-102; Мар'їнський напрямок — 066-56-10-102.
Новини Донбасу
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: