24 березня 2023   09:34   1401

Після обстрілу в Краматорську люди використовують автокран та драбину, щоб потрапити до своїх квартир (відео)

Після обстрілу в Краматорську люди використовують автокран та драбину, щоб потрапити до своїх квартир (відео)
Мешканці Краматорська після обстрілу намагаються потрапити до своїх помешкань.

Під'їзд розкурочило, скрізь уламки, вікон немає. Подружній парі довелося підійматися на третій поверх будинку за допомогою крана. Де з великими незручностями та невеликим ризиком все ж таки вдалося винести те, навіщо вони повернулися. Про це повідомляють «Новини Донбасу».

«Тут видно, що трапилося. Дверей немає, все в кімнаті завалено, стіни завалено, все розвалено, стеля валиться», — розповіла одна з постраждалих, Марія.

Влучення російської ракети 14 березня зруйнувало весь сходовий майданчик та вибило не лише вікна, а й стіни у квартирі місцевих мешканців. Тепер люди намагаються забрати вцілілі речі та вивезти все у безпечне місце.

«Бачите, яка була щаслива сім'я? Оце все, що в них залишилося», — показує фотографії подруга постраждалих Наталія.

За її словами, люди намагаються врятувати бодай якісь речі зі своєї квартири.

Оскільки дістатись квартири звичним способом більше не вдасться, доводиться забиратися через вікна. Подружня пара зібрала речі на третьому поверсі.

«А я ще влітку сюди приїжджав, всю апаратуру забрав, велосипед навіть», — розповів Валерій.

Він додав, що речі тимчасово перевезе до квартири своєї матері, яка пустує.

Поки для третього поверху використали автовежу, на другій мешканцям довелося підійматися драбиною. Майже шість метрів висоти: окрім того, що треба втриматися самому, доводиться спускати речі. Для того, щоб впоратися з таким викликом, необхідно достатнє фізичне здоров'я.

«А куди подітися? У 73 роки я стала спортсменкою», — поділилася Марія.

Пенсіонерка Марія в момент «прильоту» перебувала у лікарні, і їй пощастило не застати ракетного удару. Він був такої сили, що розніс ущент весь сходовий отвір, вибив стіни, а вхідні металеві двері опинилися в іншому кінці кімнати.

«Ось тут було ліжко, вся стіна впала на ліжко... Морозильна камера вщент... З цього боку стіна завалилася, від сусіда до нас. Спальні фактично немає, речей також», — розповіла жінка.

Марія не знає, коли їй вдасться повернуться до рідного дому. І зараз їй доводиться думати про те, куди перевезти все вціліле майно, і що з собою брати насамперед.

Влучення ракети у житловий будинок вплинуло на мешканців, викликавши у них страх і тривогу. Але, попри пережите, люди продовжують допомагати один одному та вірити у краще.

«Ми дуже вдячні нашому комунальному підприємству, нашим друзям, Наталі. Дякую хлопцям, які відгукнулися та пригнали вишку, нашим сусідам. Однозначно вдячні. І раді, що сусіди на першому поверсі вижили», — поділилися Валерій та Марина.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: