30 березня 2023   13:02   851

Стало відомо, скільки дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, залишаються в Краматорську

Стало відомо, скільки дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, залишаються в Краматорську
У Краматорську наразі залишаються 16 сімей, які опинилися у життєвих складних обставинах.

В цих сім’ях виховуються 43 дитини.

Про це розповіла представниця Служби у справах дітей Краматорської міської ради Наталія Чибор під час круглого столу, присвяченого темі підтримки дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, що відбувся 27 березня у “Тато Хабі”.

Як пояснила чиновниця, до сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відносять ті, де батьки ухиляються від виховання дітей або ведуть неблагополучний спосіб життя, де є діти, які бродяжать, тікають з дому, а також сім’ї, де є діти, які зазнали насильства або в яких існує загроза насильства щодо дітей.

Окрім того, на обліку в Службі у справах дітей є чотири родини опікунів, в яких виховуються шість дітей. Ці сім’ї евакуювалися з Краматорська, але можуть часто повертатися до міста по своїх справах та їхати назад на місце евакуації.

“В Донецькій області постановою уряду оголошена обов'язкова евакуація цієї категорії дітей [з родин опікунів]. Тому вони приїжджають на досить нетривалий час у зв'язку з якимось проблемами (побутовими і ще якимось), і від'їжджають знову до місць евакуації. А ось ці 16 сімей і 43 дитини, які опинилися у складних життєвих умовах, постійно знаходяться на території міста. Але ми теж прикладаємо зусиль для того, щоб вони теж евакуювалися до більш безпечних місць і територій України. Але обов'язкова евакуація для них на даний час, спасибі за це і нашим ЗСУ, не оголошена. Тому ці діти можуть перебувати на території міста і ми з ними плідно працюємо”, - розповіла Наталія Чибор.

Загалом у Краматорську зараз перебувають близько 5 тисяч дітей.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: