30 березня 2023   15:38   325

Пропагандистку Монтян заочно судитимуть за підтримку країни-агресора

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно адвокатки та блогерки Тетяни Монтян.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Офіс Генерального прокурора.

За інформацією прокуратури, їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційну діяльність, виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 109, ч. ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

"Розслідуванням встановлено, що обвинувачена з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлюється щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовує військову агресію Російської Федерації. Публічно закликає до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України", - наголошують у прокуратурі.

Досудове розслідування проводило ГСУ СБУ, оперативний супровід - Департамент кіберполіції Нацполіції України.
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: