31 березня 2023   09:09   406

Зіпсував врожай озимих на 3,4 млн грн - повідомлено про підозру керівнику державного підприємства

Зіпсував врожай озимих на 3,4 млн грн - повідомлено про підозру керівнику державного підприємства
Встановлено, що директор ДП «Дослідне господарство «Забойщик» Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» з вересня по листопад 2021 року не організував належне забезпечення підприємства сільгосптехнікою і паливно-мастильними матеріалами.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

🖋Крім того, він не проконтролював постачання до сільгоспугідь у Волноваському районі достатньої кількості добрив, гербіцидів, пестицидів та отрутохімікатів. Це призвело до загибелі частини врожаю озимих культур.

🖋Через незадовільний стан рослин пшениця залишилась не зібраною на 682 га землі із засіяних 1,934 га, ріпак – на 189 із 670 га.

🔱Дії посадовця завдали шкоду державі на загальну суму понад 3,4 млн грн.

⚖️Наразі за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури посадовцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

⚖️Судом заарештовано належні йому три легкові автівки, дві земельні ділянки та житловий будинок.

⚖️Досудове розслідування - СУ ГУНП в Донецькій області.

🇺🇦Максимальне покарання - 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та зі штрафом у сімсот п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

📌Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: