3 квітня 2023   13:22   328

«Диктант від Пса Патрона»: 4 квітня відбудеться радіодиктант для дітей про мінну безпеку

«Диктант від Пса Патрона»: 4 квітня відбудеться радіодиктант для дітей про мінну безпеку
У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки відбудеться радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами.

У вівторок, 4 квітня, будуть відзначати Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки. Сьогодні Україна — найбільш замінована країна у світі.

Важко уявити, але факт — у нас забруднено вибухівкою та мінами площу у 250 тисяч квадратних кілометрів. Це — ділянка, котра перевищує весь Корейський півострів (близько 221 000 квадратних кілометрів), Лаос, Румунію (кожна близько 238 000 квадратних кілометрів) і Британію (майже 244 000 квадратних кілометрів).

Тож навчитись правильно поводитись при зустрічі з небезпечними предметами — сьогодні актуально для всіх. Особливо — для дітей.

Саме тому 4 квітня й вирішили провести радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

«Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство освіти та науки, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Центр із протимінної діяльності об’єдналися, щоб провести диктант «Спільно до безпеки», — пишуть про співорганізаторів заходу.

Відомо, що диктант звучатиме на хвилях «Українського радіо».

Текст прочитає Михайло Карпань, актор, який озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: