3 квітня 2023   13:43   532

Росія поширила фейк щодо "методички" для українських медіа по висвітленню боїв за Бахмут

Росія поширила фейк щодо "методички" для українських медіа по висвітленню боїв за Бахмут
Російські окупанти поширили фейк про нібито існування "методички" для українських медіа щодо того, як висвітлювати ситуацію у Бахмуті. Це є нічим іншим, як дезінформацією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр.

Так, окупанти оприлюднили фейк з нібито матеріалами для роботи українських ЗМІ з експертами щодо теми Бахмуту. Серед основних мотивів повідомлень - вказувати, що ЗСУ дають гідну відсіч ворогу; наголошувати, що просування росіян тимчасове та не відповідає правилам ведення війни; роз'яснення щодо технічної переваги ЗСУ над противником.

При цьому в так званій фейковій "методичці" міститься низка заборон, як-от: згадувати про втрати українських сил; позитивно висловлюватися про росіян та сумніватися у перемозі українських захисників у боях за місто.

При цьому вказано, що за порушення цих неіснуючих "правил" передбачається штраф у 8 тисяч гривень.

Маляр назвала таку "методичку" смішним фейком, який поширює ворог.

Росія поширила фейк щодо

Окрім того, заступниця міністра оборони розповіла, у чому сила української публічної позиції по Бахмуту.

"В тому, що ми публічно транслюємо нашу офіційну позицію. Її не треба папірцями передавати - вона публічна", - зазначила вона.

Так, щодня президент Володимир Зеленський публікує вечірні зведення, кожен день виходить зведення Генштабу та позиція Міноборони. До того ж, офіційну інформацію повідомляють прес-офіцери - Юрій Ігнат, Сергій Череватий, Наталія Гуменюк, Андрій Юсов, Олексій Дмитрашківський.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: