4 квітня 2023   09:11   244

Ордер на арешт Путіна - "символічний". Завершення війни він не наблизить, - МЗС Угорщини

Ордер на арешт Путіна - "символічний". Завершення війни він не наблизить, - МЗС Угорщини
В МЗС Угорщини вважають, що видача Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна є символічною дією, яка не наблизить закінчення війни в Україні.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентського державного секретаря Левенте Модьор.

"Ми переконані, що символічні дії не наблизять завершення цієї війни. Я думаю, що цей конкретний випадок (ордер МКС на арешт Путіна. - Ред.), скоріше символічний, тому що, очевидно, російський президент не поїде в жодну країну, де його можуть заарештувати. Отже, це повідомлення, але лише символічне повідомлення", - сказав Модьор.

За його словами, Будапешт зосереджується на тому, як може надати відчутну допомогу Україні.

"Як ми можемо покращити життя тих українських дітей, які відвідують державні школи в Угорщині, і як ми можемо зробити так, щоб вони почувалися комфортніше, спокійніше та більше вдома, тимчасово чи постійно в нашій країні. Ми зосереджені на цьому, а не іншому виді символічної війни, яку веде Євросоюз", - сказав угорський дипломат.

Відповідаючи на питання, чи варто переслідувати Володимира Путіна в суді, Модьор зазначив, що з усіма людьми, відповідальними за воєнні злочини, мають поводитися згідно із законом.

"Ця позиція Угорщини стосується всіх випадків, незалежно від національності, країни чи будь-якої приналежності. Ми переконані, що врешті-решт справедливість перемагає. Можливо, у більш довгостроковій перспективі, ніж у короткостроковій. Скажімо, ми загалом підтримуємо справедливість, як би важко її не було досягти. Але це те, що ми думаємо і це те, що ми озвучуємо з початку цього конфлікту", - сказав він.

Раніше глава адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана заявив, що Угорщина не буде арештовувати Путіна, якщо він в'їде в країну.
Цензор.Нет
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: