4 квітня 2023   16:09   229

Ракетна фірма Річарда Бренсона Virgin Orbit подала заяву про банкрутство

Ракетна фірма Річарда Бренсона Virgin Orbit подала заяву про банкрутство
Ракетна компанія Virgin Orbit британського мільярдера Річарда Бренсона подала заяву про банкрутство у США, коли не змогла залучити нові інвестиції.

Про це повідомляє BBC.

Минулого тижня Virgin Orbit оголосила, що скоротить 85% від своїх 750 працівників. Раніше цього року ракета Virgin Orbit не змогла здійснити перший в історії запуск супутника з території Великої Британії, який мав перетворити країну на глобального гравця космічної галузі. Але через зміщення паливного фільтра ракети перегрівся один з двигунів, і запуск провалився.

Керівник Virgin Orbit Ден Гарт заявив, що хоча компанія "доклала великих зусиль", щоб вирішити свої фінансові проблеми і отримати більше фінансування, "у кінцевому підсумку ми маємо робити те, що є найкращим для бізнесу".

Він сказав, що тепер Virgin Orbit зосередиться на пошуку покупця для бізнесу, "щоб забезпечити ясність щодо майбутнього компанії для її клієнтів, постачальників і співробітників".

Virgin Orbit, яка переважно належить Virgin Group, намагалася знайти нове фінансування після невдачі британської ракети і призупинила свою діяльність минулого місяця, щоб зберегти готівку. Станом на вересень минулого року компанія мала борги у розмірі $153,5 млн. 4 квітня компанія заявила, що одна з її сестринських компаній – Virgin Investments – надасть $31,6 млн, щоб допомогти Virgin Orbit у процесі пошуку покупця.

Компанія подала заявку на так званий захист від банкрутства за главою 11 Кодексу США. Це дозволяє бізнесу продовжувати працювати і вирішувати свої фінансові проблеми, одночасно забезпечуючи захист від кредиторів, яким він заборгував гроші.
ЛІГА.net
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: