5 квітня 2023   20:06   701

Розірвати всі договори міста Києва та УПЦ МП: у Києві з'явилась нова петиція

Розірвати всі договори міста Києва та УПЦ МП: у Києві з'явилась нова петиція
Розірвати всі договори міста Києва та УПЦ МП

Така петиція з’явилася сьогодні на сайті Місцевих петицій.

Ось так обгрунтував її появлення автор, мешканець Києва Олександр Єлгуджаєвич Нотевський:

"Ми вимагаємо від міської влади Києва прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Київською міською радою, Київською міською державною адміністрацією, їхніми структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою ("УПЦ МП").

Ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Києва та УПЦ МП і всі її структурні підрозділи, зокрема:
- договори комунального обслуговування;
- договори оренди комунального майна;
- договори оренди комунальних земельних ділянок;
- договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
- договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення;
- договори на вивіз сміття;
- інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

Київська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ МП "землі під ногами", базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Києва.

Так звана "Українська православна церква", відома в суспільстві як УПЦ МП - це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу ФСБ в Україні.

Починаючи з листопада 2022-го, співробітники Служби безпеки України провели ряд обшуків храмів УПЦ. Під час слідчих дій знайшли проросійську літературу, листування з "московськими кураторами" та паспорти РФ. Представники УПЦ МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв'язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України. Українці так і не почули від ключових ієрархів УПЦ МП засудження російської агресії, злочинів геноциду, скоєних російською окупаційною армією, засудження фактів колабораціонізму і прославляння держави-агресора з боку священиків УПЦ МП.

Функціонування ворожої церкви, яка виконує пропагандистські, шпигунські та інші підривні завдання ворога - це загроза національній безпеці України. Станом на березень 2023 року, згідно з соціологічними опитуваннями, понад 60% українців підтримують заборону цієї організації на території України.

Київська міська рада як представницький орган територіальної громади міста Києва не має повноважень забороняти діяльність тієї чи іншої юридичної особи на території міста Києва. УПЦ МП має бути ліквідована державою на національному рівні. Водночас, місцеве самоврядування не може ігнорувати нагальний суспільний запит і терміновість питання, зумовлену очевидними загрозами для національної безпеки. Київрада повинна діяти в межах і в спосіб повноважень, передбачених законом."

Якщо ви згодні з наведеними аргументами, підписати петицію можна за посиланням.

До кінця збору підписів залишилось 59 днів.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: