6 квітня 2023   13:16   379

Ми є. Були. І будем ми! Історія Ельміри Чепіги

Ми є. Були. І будем ми! Історія Ельміри Чепіги
Ельміра Чепіга - ще одна героїня рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

Нижче пропонуємо вашій увазі матеріал управління:

Ельміра Чепіга – організатор культурно-дозвіллєвої діяльності центру культури і довкілля м. Слов'янська, волонтерка, координаторка у координаційному центрі «Волонтер».

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 22-річна Ельміра та її друзі та колеги з координаційного центру почали волонтерити. Хоча її волонтерська діяльність розпочалася набагато раніше: від 2014 року Еля разом із батьками надавали у себе вдома прихисток тим, хто тікав від війни, вивозили домашніх тварин, яких залишили у зоні бойових дій.

У 2022 році Еля та її колеги прийняли новий виклик: доставляти до Слов’янської, Святогірської, Черкаської, Креминівської, Лисичанської та Северодонецької громад гуманітарну допомогу (їжу, речі найпершої потреби, ліки, одяг - все те, що дозволяло вижити дітям і дорослим). Окремим напрямом була підтримка військових. Також доводилось допомагати людям евакуюватися, знайти тимчасові помешкання у більш безпечних місцях. Такою допомогою було охоплено близько 30 тисяч осіб.

Зараз, перебуваючи в м. Кропивницькому, окрім активної громадської діяльності, Ельміра продовжує волонтерити, турбуючись про рідне місто та його мешканців.

Тепер у щільному графіку волонтерки з’явився ще один важливий напрям роботи: психологічна підтримка ВПО, особливу увагу вона приділяє підтримці дітей, підлітків та молоді. З командою колег та колежанок організовують та реалізують гуманітарні проєкти для підтримки молоді під час війни.

Ельміра завжди шукає і знаходить усі можливі ресурси для підтримки: стукає у всі двері, пише і впроваджує проєкти за підтримки донорських організацій, надихає на допомогу спільноту, звертається із запитами допомоги у соціальних мережах. Так у Слов’янську з’являються генератори, медикаменти, харчові продукти, одяг, засоби гігієни, спецодяг та теплі речі, щоб підтримати цивільних і, головне, наших воїнів.

Вона не має ані страху, ані сумнівів у своїй діяльності. На милицях, під обстрілами, попри свій фізичний та психологічний стан, вона завжди йде вперед, бо знає: «Так має бути!» І все це з усмішкою, теплом та, ніби, жартома!

«Українське молодіжне волонтерство – це йти за покликом серця, діяти про щасливу єдину, незалежну націю та діяти заради своєї мрії!», - впевнено каже вона.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: