7 квітня 2023   10:24   302

СБУ викрила ще 9 поплічників окупантів, серед них – депутати ОПЗЖ

СБУ викрила ще 9 поплічників окупантів, серед них – депутати ОПЗЖ
У результаті слідчо-оперативних дій у декількох регіонах нашої держави повідомлено про підозру 9 ворожим поплічникам.

Серед них - депутати забороненої партії "Опозиційної платформи За життя"

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр СБУ.

У Харківській області затримано депутатку Великобурлуцької селищної ради від забороненої партії ОПЗЖ. Після окупації Куп’янського району вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і згодом приєдналась до місцевої окупаційної адміністрації. Її призначили "помічницею" представника місцевої окупаційної адміністрації. На цій "посаді" жінка допомагала запроваджувати російський режим.

Для цього вона організовувала загальні збори місцевих жителів, під час яких людей агітували підтримати окупантів та приєднуватись до їхніх лав.

На Луганщині викрито злочинну групу, до якої входили шестеро колишніх посадовців місцевих підрозділів Державної казначейської служби України. Під час окупації частини регіону вони добровільно запропонували росіянам свою допомогу.

Як повідомляє СБУ, серед них - Світлана Бородіна, яку окупанти призначили "директором казначейства ЛНР", а її спільників — керівниками підпорядкованих "райуправлінь".

За даними слідства, чиновники виконували доручення росіян щодо приєднання місцевих окупаційних органів до єдиної системи казначейства країни-агресора.

У Херсонській області до суду скеровано матеріали стосовно депутата-зрадника однієї з райрад від забороненої партії ОПЗЖ. Його було затримано у листопаді минулого року.

Як з’ясували слідчі, під час тимчасової окупації частини регіону він погодився стати "оперуповноваженим відділення по боротьбі з економічними злочинами" у складі окупаційного "ГУ МВС Херсонської області". У цьому "статусі" він змушував місцевих підприємців сплачувати податки в бюджет РФ, а у разі відмови — погрожував ув’язненням.

На Донеччині затримано колишню директорку Краснолиманського міського спортивно-технічного клубу. Після захоплення Лимана зловмисниця добровільно погодилась очолити створений агресором місцевий "сектор опіки управління праці та соцзахисту".

Усім дев’ятьом фігурантам уже повідомлено про підозру, а трьом з них — обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

• 111-1 — колабораційна діяльність;
• 111-2 — пособництво державі-агресору.

Максимальне покарання, що може загрожувати, — до п’ятнадцяти років позбавлення волі
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: