10 квітня 2023   16:24   834

Краматорськ та американський Стемфорд підписали угоду про побратимство

Краматорськ та американський Стемфорд підписали угоду про побратимство
Побратимські відносини передбачають обмін знаннями й досвідом, сприяння культурним і освітнім програмам між містами

Угоду про побратимство між Стемфордом, штат Коннектикут, США, і Краматорськом підписали онлайн у четвер, 6 квітня, мер Керолін Сіммонс та начальник краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко.

Це відбулося у рамках програми «Місто-побратим», яка здійснюється благодійним фондом Ukraine Aid International, спрямована на встановлення міцних відносин між двома містами і надання допомоги та підтримки мешканцям Краматорська. Про це повідомив сайт «Децентралізація в Україні».

Краматорськ і Стемфорд визнали містами-побратимами через їхні спільні характеристики як регіонально важливих міст із великою кількістю населення. Так цю подію пояснили у Ukraine Aid International. А на сайті фонду американці вже можуть зробити благодійні внески на підтримку краматорців.

«Обидва міста відомі своєю жвавою економікою та мають значний вплив на відповідні регіони. У Краматорську є великий залізничний вокзал, транспортна інфраструктура якого схожа на Стемфорд. На жаль, 8 квітня 2022 року, в перші дні війни, вокзал Краматорська розбомбили, внаслідок чого загинули десятки мирних жителів, які намагалися евакуюватися з міста. Ця трагічна подія підкреслила нагальну потребу в допомозі та підтримці Краматорська, і ми сподіваємося, що ця програма побратимів надасть таку необхідну допомогу постраждалим громадам», – додає Ukraine Aid International.

У новинах CBS своєю чергою пишуть, що онлайн церемонію підписання угоди провели у Стемфорді на залізничному вокзалі, щоб символічно вшанувати загиблих під час обстрілу Краматорського вокзалу 8 квітня 2022 року. У самому ж місті Стемфорд є українські крамниці, церкви та музей української спадщини.

Станіслав Загурський, начальник районного управління поліції, та представники Управління з дотримання прав людини НПУ приєдналися до начальника військової адміністрації міста Олександра Гончаренка у заході єднання з містом-побратимом.

Побратимські відносини нещодавно налагодили також інші міста Краматорського району: у грудні минулого року побратимами стали місто Лиман Донецької області та місто Вестпорт у штаті Коннектикут, США, а в березні 2023 року – міста Святогріськ та Істон, штат Коннектикут.

Фото обкладинки – виступ сенатора Річарда Блументаля з приводу підписання угоди
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: