11 квітня 2023   13:38   363

Американська розвідка оцінює перспективи українського наступу як "скромні", - WP

Американська розвідка оцінює перспективи українського наступу як "скромні", - WP
На думку розвідки США, українські сили під час весняного наступу можуть досягнути "скромних" результатів і визволити менше територій, ніж минулої осені під час прориву на сході та півдні країни.

Американські військові вже попередили про це українських колег.

Про це йдеться в публікації The Washington Post, повідомляє Цензор.НЕТ. Видання посилається на секретний військовий документ США, який потрапив в мережу під час нещодавнього зливу.

Оцінка американської розвідки датована початком лютого. В ній йдеться про значні "недоліки у формуванні та підтримці сил", а також про ймовірність того, що така операція призведе лише до "скромних територіальних здобутків".

Документ вказує, що стратегія Києва - відвойовувати території на сході та просуватися на південь, щоб розірвати сухопутний міст Росії до Криму.

У ньому йдеться, що потужні російські оборонні укріплення в поєднанні з "постійними недоліками в підготовці та постачанні боєприпасів з боку України, ймовірно, ускладнять просування вперед і призведуть до збільшення кількості жертв під час наступу".

Судячи з маркування документу, інформацію отримали за допомоги агентурної та радіотехнічної розвідки із застосуванням методів, що використовують ЦРУ та Агентство національної безпеки.

Також американські посадові особи заявили, що така оцінка підкріплена думкою Національною радою з розвідки. Там вважають: Україна навряд чи зможе відвоювати стільки ж території, скільки Київ відвоював минулої осені під час приголомшливого прориву на сході і півдні країни.

Американські військові попередили про такі перспективи українських колег. В середині березня генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Джейк Салліван та міністр оборони Ллойд Остін обмінялися думками з українською стороною.

За підсумками розмови, повідомили американські посадовці, Україна почала розуміти обмеження своїх можливостей під час наступу, та готуватися відповідно до цього.

Співрозмовники видання зазначили, що, на думку США, українські сили навряд чи зможуть розірвати сухопутний міст до окупованого Криму. Але вони можуть принаймні поставити під загрозу вільний рух російської техніки і особового складу в коридорі, який був рятівним для сил вторгнення.

Раніше повідомлялось, що у соцмережах опублікували відфотошоплені документи США і НАТО про підготовку контрнаступу України. Згодом стало відомо, що Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

За даними Reuters, "злита" у мережу засекречена інформація про плани США та НАТО щодо підсилення ЗСУ перед контрнаступом може бути підробкою. Своєю чергою, як пише Politico, через витік секретних документів між США і союзниками виникла криза у відносинах.

Також Цензор.НЕТ писав, що через витік секретних американських документів Україна вже змінила деякі свої військові плани.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: