11 квітня 2023   16:34   409

Вдарили консула по потилиці: Російський посол Феоктістов скаржиться на "русофобію" в Аргентині

Вдарили консула по потилиці: Російський посол Феоктістов скаржиться на "русофобію" в Аргентині
Посол РФ Дмитро Феоктістов скаржиться на "ростки русофобии" в Аргентині.

Зокрема, росіян нібито виселяють з квартир та дискримінують на роботі.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на заяву дипломата країни-агресора.

"На щастя, в Аргентині русофобські настрої поширені менш широко. ... Проте подекуди русофобія все-таки дає паростки. У 2022 р. муніципальна влада Буенос-Айреса відмовила російськомовній громаді у проведенні популярного щорічного фестивалю "Матушка Русь", який у колишні роки збирав тисячі учасників, будучи однією з головних за значенням подій у житті діаспори. Така ситуація склалася у м. Мар-дель-Плата, де у муніципалітеті відкрито заявляють, що не співпрацюватимуть із громадою, і відмовляють у наданні майданчиків для заходів. Нам також достовірно відомо про кілька випадків виселення російських сімей з квартир всупереч договорам про найм житла, дискримінацію на роботі – як у тій же Мар-дель-Платі, де керівництво однієї з середніх шкіл вирішило не поновлювати контракт із викладачем російської мови. Фактично заморожено діяльність Російського центру Університету Буенос-Айреса, урочисто відкритого у 2018 р. напередодні візиту до Аргентини президента В.В.Путіна", - скаржиться посол.

За словами Феоктістова, нібито фіксуються випадки "прямого насильства".

"Зокрема, на одного з почесних консулів Росії нещодавно було скоєно напад під час виходу з католицького собору після екуменічної літургії за мир. Він був поруч з єпископом на сходах, коли отримав раптовий удар ззаду по потилиці і почув образливі вигуки на адресу Росії. Винних у нападі так і не встановили", - розповів він.

"У лютому цього року шістьох вагітних кілька днів протримали у транзитній зоні аеропорту, буквально змусивши спати на підлозі. Водночас статистика показує, що потік іммігрантів із деяких країн Латинської Америки набагато вищий. Але саме росіяни стали об'єктом особливої ​​уваги", - додав Феоктістов.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: