12 травня 2023   08:59   542

У Богородичному вшанували захисників України, які навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини

У Богородичному вшанували захисників України, які навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини
У Богородичному, 11 травня, вшанували захисників України, які в результаті запеклих боїв на лінії Долина-Богородичне навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини, у бік Краматорська та Слов'янська.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

У вшануванні взяли участь представники обласної та місцевої влади, учасники тих боїв, родини загиблих воїнів. Супроводжував сьогоднішній захід військовий оркестр Оперативного командування «Схід», який створив неймовірну атмосферу вдячності й поваги до наших захисників і впевненості в нашій Перемозі.

Богородичне свого часу пережило німецьку навалу та окупацію, але не пережило російської. Тут не залишилося жодної живої душі. На місці жвавого села – страшний болючий шрам, які залишили по собі росіяни.

Як наголошує начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, "загарбники планували встановити свою владу у цих місцях "назавжди", але прорахувався, не взявши до уваги двох речей. Перше: ми - на своїй землі і змогли правильно вибудувати ешелоновані оборонні рубежі. Мені приємно усвідомлювати, що ми як обласна військова адміністрація долучилися до цієї справи. Друге, але напевно, найбільш важливе – майстерність, відданість та завзятість наших воїнів".

- Мав нагоду й честь сьогодні поспілкуватися і з учасниками минулорічних боїв, і з родинами загиблих воїнів. Бути поруч з ними, підтримувати, разом захищати та розбудовувати Україну - для мене та команди Донецької обласної військової адміністрації це не просто слова. Дякую кожному й кожній, хто ціною неймовірних зусиль виборює перемогу України, - зазначив очільник області. - Попереду у нас ще складний шлях. Але ми торуємо його пліч-о-пліч. Знаю: Богородичне і сотні знищених та понівечених росіянами українських міст та селищ повернуться до щасливого життя під мирним небом України. Також дякую усім, хто зберігає для історії наші героїчні сторінки.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: