18 травня 2023   09:08   424

18 травня - Міжнародний день музеїв

18 травня - Міжнародний день музеїв
18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація, за інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації

Зазвичай в цей день музеї безкоштовно працюють для відвідувачів, проводять незвичайні виставки та культурні заходи. На жаль, музеї Донеччини у цей день не зможуть відчинити свої двері для відвідувачів у зв’язку з щоденною небезпекою ворожих обстрілів. Адже військова агресія росії проти України супроводжується знищенням та руйнуванням культурної спадщини.

Але попри всі складнощі працівники музеїв області із особливою відповідальністю дбають про захист та збереження історико-культурної спадщини та частково продовжують свою діяльність в онлайн-форматі, а завдяки допомозі колег з музеїв різних областей України мають змогу проводити на базі їх закладів спільні виставки та різні культурно-просвітницькі заходи.

В цей день хочемо подякувати всім міжнародним організаціям та меценатам з Німеччини, Міністерству з питань культури та медіа Німеччини, Штабу порятунку спадщини, Центру допомоги мистецтву України, Леонідові Марущаку (керівник проєкту «Музей відкрито на ремонт»), Музейному кризовому центру за надану гуманітарну допомогу музеям Донеччини в отриманні пакувальних матеріалів для евакуації колекцій, протипожежних засобів та засобів для захисту приміщення.

Окремо дякуємо музеям із різних областей України, які надали та продовжують надавати допомогу в евакуації та збереженні культурної спадщини області. Завдяки спільній допомозі ми маємо натхнення рухатися далі і не скаржитися на труднощі. Ворог не може знищити націю поки існує її культура, традиції та спадщина.

Бажаємо всім творчої енергії, здоров’я та наснаги, непохитної віри у світле майбутнє України. Разом до Перемоги!
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: