21 травня 2023   15:41   694

Рятувальна операція: під прицільним вогнем ворога з Бахмута вивезли 10 людей, серед яких - неповнолітня дівчинка

Рятувальна операція: під прицільним вогнем ворога з Бахмута вивезли 10 людей, серед яких - неповнолітня дівчинка
Дорога серед мін і під обстрілами окупантів - саме так відбувалась чергова евакуація мирних мешканців з Бахмута.

Про це інформує Поліція Донецької області

«Білі янголи» поліції разом з військовими евакуювали людей у безпечне місце, де вони оговтуються від пережитого та отримують необхідну допомогу.

Поліцейські підрозділу «Білий Янгол», ризикуючи життям, продовжують вивозити мирних мешканців із найгарячішої точки Донеччини - Бахмута. Кожний виїзд ретельно планується, враховуються найдрібніші деталі, адже найголовніше – врятувати життя людей.

«Спецоперація з порятунку громадян відбувалась за наказом начальника ГУНП в Донецькій області. Екіпаж «білих янголів» у тісній співпраці з військовослужбовцями евакуював 10 мешканців Бахмута, серед яких - дитина. Люди жили у підвалах, але у зв’язку з тим, що поруч з їх оселею почалися активні бойові дії, вирішили евакуюватися. Всі евакуйовані перебувають у безпечному місці, їм надано медичну та психологічну допомогу», - розповів помічник начальника ГУНП в Донецькій області Дмитро Приступин.

Серед врятованих - 14-річна Аліна з батьками, яким нарешті вдалося вибратися зі зруйнованого міста. Родина мешкала в районі, який армія рф цілодобово обстрілювала з усіх видів зброї, там не залишилось жодної вцілілої будівлі. Не виїжджали з Бахмута через тяжкохворого маломобільного дідуся. На жаль, родич помер, і його довелося поховати у дворі. Після цього родина прагнула якнайшвидше покинути місто, адже розуміли, що кожен день може бути останнім.

Шлях до порятунку пролягав крізь вирви від снарядів, зруйновані будівлі й заміновані ділянки.

«Якщо є пекло, то воно саме в Бахмуті. Напередодні нашого виїзду, ввечері, російські війська обстріляли місто запальними снарядами. Ми відчули дуже їдкий запах. Я вдягнув маску, визирнув на вулицю, а там все палає. Дякувати богу, що вибралися звідти», - розповідає 45-річний Станіслав, батько Аліни.

Під час розмови дівчинка не випускає з рук улюблену іграшку, з якою не розстається від самого народження. Через потужні обстріли останні кілька місяців вона зовсім не була на вулиці. З підвалу сім’я вийшла лише під час евакуації. Дитину дуже вразило побачене, адже її квітуче місто рашисти перетворили на руїни. У мирний час дівчина займалася малюванням. Та продовжила малювати під бомбами. Наразі Аліна радіє сонячному світлу та мріє про доступ до інтернету, адже такої змоги в неї давно вже не було.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: