25 травня 2023   18:48   241

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію "Mondelez International", яка виробляє кондитерську продукцію

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію "Mondelez International", яка виробляє кондитерську продукцію
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську транснаціональну компанію "Mondelez International", яка виготовляє кондитерські вироби, продукти харчування та напої, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це йдеться у дописі на сторінці НАЗК у фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"Компанія в умовах війни не тільки продовжує працювати на російському ринку, а й ефективно просуває свою продукцію в торгових мережах та виводить на ринок новинки... Судячи з усього, її менеджерів мало турбує той факт, що, сплачуючи чималі податки до держбюджету московії, компанія робить свій внесок в забезпечення армії агресора", - зазначає НАЗК.

Як пише агенство, компанія є лідером ринку кондитерських виробів в категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки. Річний дохід "Mondelez International" складає близько $26 млрд, вона працює в 160 країнах світу, на російському ринку її представляє ТОВ "Мон'дэлис Русь", яка має три заводи. "Mondelez International" виробляє в Росії зокрема печиво "Юбилейное", OREO, "Медвежонок Барни" та крекери TUC, шоколад Alpen Gold, "Воздушный", Milka, батончик Picnic, жувальну гумку Dirol і льодяники Halls.

"За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік). Бюджет агресора компанія поповнила на понад $61 млн податків. Це – суха фінансова статистика, яка вимірюється життями українських дітей, які більше ніколи не скуштують "Ведмедика Барні"", - наголошує НАЗК.

Сказано також, що у відповідь на петицію працівників з проханням піти з російського ринку компанія заявила, що припиняє нові інвестиції у країну-агресора. Однак, як зауважує НАЗК, російський ринок залишається для компанії перспективним.

"Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Проте водночас лукаво розширює свою діяльність в країні-агресорці й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету. Який витрачається в тому числі й на ракети, що вбивають українських дітей", - резюмує НАЗК.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: