29 травня 2023   12:59   546

Краматорські волонтери ініціювали створення Ради відновлення при Донецькій ОВА

Краматорські волонтери ініціювали створення Ради відновлення при Донецькій ОВА
Про момент відновлення треба думати вже зараз.

Волонтери благодійного фонду “Все буде добре – Україна” та громадської спілки “Асоціація Гуманітарний центр «Все буде добре»" від початку повномасштабного російського вторгнення допомагають жителям Донеччини та Луганщини, переселенцям, а також займаються евакуацією з небезпечних регіонів.

Про це повідомив відомий громадський діяч та волонтер з Краматорська Ярослав Бойко, - передає Східний Варіант.

За його ініціативи у 2018 році створена Громадська організація “Клуб Рибалок України – Юей фішинг клуб”, яка об’єднала рибалок з різних регіонів країни. А з початком повномасштабного вторгнення були засновані благодійний фонд “Все буде добре – Україна” та Громадська Спілка “Асоціація Гуманітарний центр «Все буде добре»”, які допомагають жителям Донеччини та Луганщини, переселенцям, займаються евакуацією.

"Ми бачимо, що вже зараз треба думати про момент відновлення. Тому ми ініціювали створення Ради відновлення при Донецькій обласній державній адміністрації, зараз чекаємо від них відповіді. Це такий орган, який буде займатися планами на відновлення Донеччини. Організації “Клуб Рибалок” та “Точка доступу” стали ініціаторами створення такого дорадчого органу. І у нього ми теж увійдемо, якщо створиться", - йдеться у повідомленні.

За його словами, Рада відновлення при Донецькі ОВА буде працювати в таких напрямках, як евакуація, гуманітарна допомога, робота над відновленням області, відновлення освітніх процесів у області, мобільні бригади психо-соціальної допомоги, допомога дітям.

Пріоритетний напрямок – згуртованість у громадах, проведення згуртованих діалогів між тими, хто залишився на місцях, хто виїжджав і між місцевою владою.

"Громади потрібно об’єднувати, щоб вони могли працювати над відновленням своїх територій вже сьогодні. Бо зараз сваритися не можна. Треба єднатися і працювати над відновленням області, над кожним кроком до перемоги, тому зараз цим і займаємось", - каже Ярослав Бойко
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: