29 травня 2023   16:21   733

Двох неповнолітніх втікачок з Краматорського району знайшли протягом доби на Харківщині

Двох неповнолітніх втікачок з Краматорського району знайшли протягом доби на Харківщині
За п’ять місяців до поліції надійшло 15 повідомлень про зникнення дітей на території Краматорського району.

Місцезнаходження всіх зниклих правоохоронці встановили протягом доби.

"Коли в поліцію надходить повідомлення про те, що пропала дитина, особливо у прифронтовому регіоні, це завжди надзвичайна подія. Дуже важливо знайти дитину як можна швидше, щоб з нею нічого не сталося. На їх пошуки по «тривозі» піднімається не тільки місцева поліція, а й суміжні органи.

Причини, з яких діти залишають домівки різні. Хтось йде через незначну сварку з батьками, деякі хочуть здаватися дорослими", - повідомляє Краматорське районне управління поліції.

Так, завдяки злагодженим діям поліцейських Донеччини і Харківщини менше ніж за добу вдалося знайти двох неповнолітніх втікачок зі Слов'янська та Краматорська. В одному випадку 17-річна дівчина без дозволу батьків намагалася поїхати в Харків, у другому – 16-річна дівчина їхала в Одесу. Дівчата були знайдені в місті Лозова Харківської області.

Здебільшого діти самовільно уходили з дому із-за непорозуміння з батьками, бо воліли «погуляти» і кожного разу вони не замислювалися, на яку небезпеку вони себе наражали.

Поліцейські закликають громадян не бути байдужими, своєчасне звернення до поліції з будь-якою інформацію про дитину, що зникла чи страждає від байдужості чи жорстокості власних батьків може врятувати життя малечі.

З початку року за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності (ст. 184 КУпАП) притягнуто 39 осіб.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: