30 травня 2023   18:27   538

«Білі янголи» врятували з Нью-Йорка трьох осиротілих дітей

«Білі янголи» врятували з Нью-Йорка трьох осиротілих дітей
11-річна Яна, 9-річний Денис і 7-річна Аня залишились у зоні бойових дій без батьків.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

Мама померла днями від раптової хвороби, батько – кілька років тому. Рідну оселю пошкодило російським снарядом. Поліцейські евакуювали малечу з-під вогню, а волонтери доставили на Київщину до родички, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

«Мама, папа, бабуся, дідусь – всі наші рідні тепер на небі», - каже Аня. Їй, брату та сестрі довелося одночасно пережити втрату найрідніших людей і масовані атаки з боку росіян.

«Ракета летіла та влучила прямо в клуб. У нас зруйнували стелю, і ще вікна розбили та дірку в фундаменті зробили. А на городі ось така яма», - дитина руками показує, якою великою є вирва. Під час ворожих обстрілів діти лягали на ліжко та накривалися ковдрами – ось і весь захист. «У підвал ми не лізли, бо могло просто засипати», - пояснює її брат Денис.

Діти жили впритул до лінії фронту. Щоб їх врятувати, евакуаційна група «Білий янгол» ризикнула життям. Під час минулого рейсу екіпаж потрапив у цьому районі під обстріл, тому нову операцію ретельно спланували та діяли дуже швидко.

Співробітники поліції доставили маленьких пасажирів до лікарні для обстеження та передали їм подарунки, зібрані дітьми Польщі.

Зараз малеча вже перебуває на Київщині. Дві сестрички та брат знайшли прихисток у родині своєї двоюрідної сестри, де вже є маленька дитина. Ювенальні поліцейські Донеччини тримають з дітлахами постійний зв’язок, бо сироти потребують допомоги.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: