1 червня 2023   16:55   501

Вчитель-переселенець з Бахмута викладає арттерапію для маленьких краматорців

Вчитель-переселенець з Бахмута викладає арттерапію для маленьких краматорців
Такі заняття для дітей відбуваються щотижня

Щосереди в офісі Благодійного фонду імені Едуарда Мкртчана відбуваються уроки арттерапії для дітей-дошкільнят та учнів молодших класів.

Викладає цей предмет дітям вчитель-переселенець з Бахмута Дмитро Денисенко, досвідчений педагог з 25-річним стажем. У своєму рідному місті чоловік був методистом відділу декоративно-прикладної та технічної творчості Донецького палацу молодості "Юність", який через жорстокі бої у Бахмуті був релокований до сусідньої Костянтинівки.

Як пояснив у коментарі журналісту Kramatorsk Post волонтер та прессекретар Благодійного фонду імені Едуарда Мкртчана Богдан Новак, Дмитро використовує у своїх заняттях, методи кольоротерапії.

Вчитель-переселенець з Бахмута викладає арттерапію для маленьких краматорцівПід час уроку (Фото — Микола Жалнін/Kramatorsk Post)

"Він дітей не просто навчає різним технікам. Він використовує методи кольоротерапії. (Тут є інші моменти), які дуже важливі в наш час, коли діти не рухаються. Вони сидять цілий день на дистанційній освіті. Тобто, це і робота дрібної моторики рук, це різні техніки, пов'язані не лише з папером", — розповідає волонтер.

Богдан Новак додав, що є ідеї залучення маленьких краматорців до роботи з глиною, пластиліном тощо. Метою цих занять, на його думку, є розвиток просторового бачення (наприклад, як кольори заспокоюють дітей).

Сам Дмитро Денисенко є волонтером благодійного фонду імені Едуарда Мкртчана з березня 2023 року. У лютому він був змушений через активні бойові дії залишити свій рідний Бахмут.

"Дмитро мав їхати до Лимана та Святогірська. Ми допомогли йому канцеляркою і запропонували провести щось подібне у Краматорську. Дали оголошення, знайшли охочих дітей, батьків. Так ми і познайомилися з ним", — розповів про своє знайомство із педагогом Богдан Новак.

Заняття з арттерапії проводяться щосереди о 14:00 в офісі Благодійного фонду Едуарда Мкртчана (вул. Академічна, 63). У них можуть брати участь маленькі краматорці разом з батьками.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: