5 червня 2023   13:20   1085

Крав батареї та труби зі зруйнованої обстрілом школи: як за мародерство покарали мешканця Краматорська

Крав батареї та труби зі зруйнованої обстрілом школи: як за мародерство покарали мешканця Краматорська
Ім’я засудженого вже відомо

З грудня 2022-го по лютий 2023-го житель міста Краматорськ ходив у зруйновану школу № 23, звідки викрадав металеві батареї та труби. На місці злочину чоловік був 12 разів, а викрадене він забирав на садовому візочку. У квітні злочинця відправили під домашній арешт, а наприкінці травня засудили.

Про це повідомляє Вільне радіо зі згадуванням вироку Індустріального районного суду Дніпра. Ім’я засудженого оприлюднили на порталі “Судова влада”.

Засуджений — мешканець Краматорська Євген Груньов. 30 грудня 2022-го він вперше навідався до підвалу зруйнованої обстрілами Краматорської школи № 23, по якій у липні 2022-го росіяни вдарили “Іскандером”, зруйнувавши стіни та дах.

Із собою чоловік взяв садовий візочок. На ньому він вивіз чавунну батарею вартістю 812 гривень. Злочинця ніхто не помітив, тож до 27 лютого 2023 він приходив до школи ще 11 разів. За комунальним майном вирушав вранці або вдень. За цей час Євген Груньов встиг вивезти зі шкільного підвалу 11 чавунних батарей загальною вартістю 6902,5 грн, а також кілька металевих труб та вішалку — ще на 408 грн.

Коли та за яких обставин злочинця спіймали — невідомо. Чоловік розповів деталі злочинів правоохоронцям та розкаявся, а викрадене повернули школі.

27 квітня Євгена Груньова відправили під домашній арешт, а за місяць призначили йому покарання — 5 років тюрми. Однак засуджений поки що має час подати апеляцію та оскаржити вирок суду.

Фото обкладинки - Олександр Гончаренко.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: