6 червня 2023   09:13   616

6 червня - день пам`яті екіпажу літака АН-30Б

6 червня - день пам`яті екіпажу літака АН-30Б
Дев’ять років тому, 6 червня, літак-розвідник АН-30Б, яким керував підполковник Костянтин Могилко, фотографував місцевість над містечком Слов’янськ Донецької області.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація

В екіпажі було вісім осіб.

Близько 17 години на безпечній, здавалося б, висоті 4050 метрів, у літак влучила ракета, що була випущена російськими окупаційними військами з переносного ракетно-зенітного комплексу. Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа.

За розповідями вцілілих членів екіпажу борту, оператор фотозйомки Сергій Камінський загинув одразу від вибуху. Командир Костянтин Могилко передав усю інформацію в штаб ВПС ВСУ та віддав наказ екіпажу залишити літак.

Першими борт покинули лейтенанти Кирило Крамарєв і Василь Полажинець та штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв. Останнім вистрибнув Володимир Момот, але врятуватися йому не вдалося: висота над землею була менше на півкілометра, часу для розкриття парашута не вистачило.

Борттехнік капітан Павло Дришлюк та механік Олексій Потапенко разом з командиром підполковником Костянтином Могилком залишилися в літаку, аби скерувати його за межі міста та запобігти жертвам серед мирного населення. Машина впала за селом Пришиб, що північніше Слов’янська.

На місці загибелі героїв-льотчиків екіпажу АН-30Б відкрили пам’ятний знак «Скорботний янгол».

Ці імена навіки залишаться у пам’яті українців, завжди символізуватимуть Честь, Гідність, Мужність та Обов’язок. Ці військовослужбовці загинули при виконанні бойового завдання, зробивши усе можливе, щоб уникнути жертв серед мирного населення.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: