6 червня 2023   13:38   1822

У Казахстані затримали керівника фінансової піраміди, до якої причетний депутат Краматорської міської ради

У Казахстані затримали керівника фінансової піраміди, до якої причетний депутат Краматорської міської ради
У Казахстані затримали керівника фінансової піраміди, до якої причетний син Королевської.

Агентство фінансового моніторингу (АМФ) Казахстану затримало ймовірного організатора фінансової піраміди HitBeat Music Серіка Уаліханов, до ради директорів якої входив депутат Краматорської міськради з України Ростислав Солод – син екснардепів Наталії Королевської і Юрія Солода (ОПЗЖ).

Уаліханову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до двох місяців, повідомляє Bihus.Info.

За даними слідства, вкладники HitBeat Music віддавали організаторам проєкту готівку, сподіваючись отримати обіцяні дивіденди, але так їх і не отримували. Кількість постраждалих перевищує 2,3 тис. осіб.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року стало відомо, що Ростислав Солод під час повномасштабної війни в Україні перебував у Казахстані, де брав участь у заходах сумнівного проєкту HitBeat Music (HBM), який обіцяв 1000% прибутку і не мав ліцензії фінансового регулятора Казахстану.

Журналісти також публікували фото Солода з організатором піраміди Уаліхановим. Солод рекламував випуску токена HBM (токен – аналог акцій підприємств у цифровому світі), був присутнім на заході з нагоди лістингу токена проєкту, координував підготовку виступу CEO HBM Group Єгора Манукяна, а також відповідав на питання присутніх на Zoom-конференції від HBM Group як член ради директорів проєкту, який відповідає за технічну частину.

22-річний Ростислав Солод – депутат Краматорської міськради від забороненої нині партії ОПЗЖ. Він та його батьки Наталія Королевська та Юрій Солод виїхали з України 9 лютого 2022 року і, судячи з відсутності в парламенті та на сесіях міськради, більше не поверталися.

HeatBeat Music – це проєкт музичної платформи, у який HBM Group закликає інвестувати, купуючи токени. При цьому, вкладникам обіцяють десятикратний прибуток.
Новини Краматорська
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: