9 червня 2023   18:50   999

Понад 20 адмінпротоколів за пів року склали у Львові на таксиста з Краматорська

Понад 20 адмінпротоколів за пів року склали у Львові на таксиста з Краматорська
Водій не приховує, що вживає метадонові таблетки, та каже, що так само робить чимало його колег за кермом

У 2021 році мешканця Краматорська декілька разів притягували до адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП, яка передбачає відповідальність за: «Керування транспортними засобами… у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

У 2023 році цей чоловік переселився до Львова. Там від початку року на нього складено вже більш як 20 протоколів про адміністративні правопорушення, в тому числі понад 10 з них по ч. 1 ст. 130 КУпАП, яка передбачає відповідальність за «керування транспортними засобами особами в стані сп`яніння». Про це повідомив Щоденний Львів.

Перші два правопорушення він вчинив 7 березня 2023 року. Водій автомобіля Renault Logan, як зазначено у рапорті поліцейського «з брендуванням «BOLT», рухаючись заднім ходом, задньою лівою частиною зачепив припаркований автомобіль AUDI А6, пошкодив його, але не зупинився, залишив місце ДТП і поїхав собі далі.

В поясненнях водій сказав, що поспішав, оскільки віз клієнта, узгодив з ним, що той «накине» на штраф, а тому поїхав з місця ДТП.

Через два тижні водій цього ж таксі «з брендуванням «BOLT» став робити «викрутаси» перед патрульною машиною.

Вже три протоколи на краматорця розглянуті і є судові рішення. Тепер у нього буде кваліфікація – повторність за ч. 2 ст.130 КУпАП (Передача керування своїм транспортним засобом особі, яка перебуває у стані сп'яніння).

Такими темпами йому загрожує й ч. 3 – вчинення правопорушення особою, яка двічі впродовж року піддавалася адміністративному стягненню за таке правопорушення.

Розповідаючи про цього таксиста, львівське медіа ставить питання, – чи перевіряють у сервісній службі кандидатів, коли оформлюють їх на роботу водіями, чи притягувалися ті до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП та чи вимагають довідку (сертифікат) від нарколога?
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: