30 жовтня 2023   09:21   1862

Загинув військовослужбовець із Краматорська Дмитро Шестаков

Загинув військовослужбовець із Краматорська Дмитро Шестаков
24 лютого 2022 року він достеменно знав, де його місце і що потрібно робити.

Краматорськ знову втратив свого захисника. 22 жовтня під час ворожого мінометного обстрілу загинув 30-річний Дмитро Шестаков.

Після закінчення 23-ї школи Дмитро вступив до ДДМА, потім, провчившись два курси, вирішив, що час розпочати роботу, і знайшов собі місце у фірмі "Комп'ютер Про". 2013-го був призваний на термінову службу до армії і тут пройшов сувору школу життя.

Підрозділ внутрішніх військ, в якому служив Дмитро, охороняв хімзавод в Рубіжному. У Києві кипів Майдан, бушували пристрасті в Донецькій та Луганській областях, а частина Дмитра, фактично заблокована на складській території, несла охоронну службу, маючи одне завдання: не допустити вивезення вибухівки. І – витримала випробування, незважаючи на напівголодний пайок та відсутність ротації. У результаті замість року Дмитро прослужив в армії два.

2015-го, демобілізувавшись, Дмитро знову повернувся до Краматорська, і почав працювати в комп'ютерній фірмі, одружився, у нього народився син.

Вранці 24 лютого 2022 року, почувши перші вибухи та дізнавшись про напад Росії, Дмитро точно знав, що треба робити. Відвіз сім'ю до передмістя Краматорська, а сам зібрав необхідні речі та прийшов у військкомат.

Його розподілили до Краматорського прикордонного загону. Військова частина пересувалася територією країни залежно від обстановки, що склалася, брала участь у боях.

Побратими Дмитра цінували його, як надійного товарища, друга, з яким можна було розділити і радість, і горе. "Таких світлих людей, як Дімка, не буває... Він найкращій з нас, недарма позивний його Святий".

22 жовтня Дмитро Шестаков загинув під час ворожого мінометного обстрілу. Його тіло вдалося вивезти з місця загибелі не одразу, але у результаті його бойові побратими зробили все, що змогли.

Про дату та місце похорону Дмитра Буде повідомлено додатково.

Вічна пам'ять тобі, солдате...
ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: